perjantai 21. elokuuta 2009

Sisilisko kylpyhuoneen ikkunassa


Olin äsken menossa suihkuun. Kylpyhuoneessamme on huurretut ikkunalasit, ja nyt helteellä olemme pitäneet näitä lännenpuoleisia ikkunoita auki tai ainakin raollaan myöhään illalla ja joskus jopa yön yli. Nytkin lasi oli hieman raollaan, ja kun lähestyin ikkunaa ja kylpyammetta, huomasin, että ikkunassa, tosin ulkopuolella, oli kiinni Sisilisko. Nythän on niin, että itsekin kuulun siihen suurehkolukuiseen naispuolisten henkilöiden joukkoon, joka ainakin hieman vierastaa kaikenlaisia niveljalkaisia ja muita nilviäisiä liskoista nyt puhumattakaan.

Koska en kuitenkaan ole hysteerikko - toisin kuin monet ehkä luulevat - en kirkaissut, vaan suljin ikkunan, kävelin viileästi ja huvittuneena pikku otuksen vierailusta olohuoneeseen ja sanoin Ismolle, että tule katsomaan, mikä tuolla kylpyhuoneessa on. Sillä siltä se tuntui: raollaan oleva ikkunalasi, jonka ulkopinnalla on joku, ihan sama kuin se olisi sisällä!

Otimme pari valokuvaa, joista yksi tämän tekstin kuvituksena. Ismo suunitteli käyttävänsä kuvaa myöhemmin myös markkinointitarkoituksessa. Sisilisko kyllästyi seuraamme ja luikki tiehensä. Sitten minua alkoi kammottaa. Mitä jos se olisikin ollut kylpyammeessa? Miten voin enää uskotella itselleni, että täällä on turvallista ja sisiliskotonta missään? Tulevatko ne uniini? Jättiläisreptiili vuoteessa? MITEN OLEN VOINUT MUUTTAA MAAHAN, JOSSA SISILISKOJA KÄVELEE SISÄÄN?

Mitä muuta tulen vielä kotoamme löytämään näiden vuosien aikana? Lähimarketin ötökkämyrkkyhylly alkaa vetää paatunutta hippiäkin kummasti puoleensa. Entä sitten Kodin putkimiehen syövyttämät sisiliskot viemärissä? Minua inhottavat monet viemärijutut jo valmiiksi.

Oi Suomi, Suomi.

2 kommenttia:

  1. Katri varmaan kertoo mielellään lukeista, joita oli yllättäen vattupusikossa. Syväänhengittämisharjoitukset kuulemma auttoivat, vadelmat sai sillä tavalla poimittua!

    VastaaPoista
  2. :D Joo. Tänään oltiin Tyrrhenian meressä, ja onnekseni siellä ei näkynyt merisiileistä eikä muista meren elävistä vilaustakaan - lautasta lukuun ottamatta. =) Kerron reissusta tarkemmin blogitekstissä, kunhan ehdin.

    VastaaPoista