torstai 20. elokuuta 2009

Kotioloa


Chiusa per ferie. Suljettu loman ajaksi. Tämä on fraasi, jonka olemme viimeisen viikon aikana täällä oppineet. Italian loma-ajan huipennus sijoittuu elokuun viimeisille viikoille, n. 15.-31.8. väliselle ajalle, ja se näkyy täällä joka päivä ihan konkreettisella tasolla. Todella monet kaupat ovat kiinni, italialaisia ei näy missään, palvelut pelaavat jos pelaavat ja tietoa on välillä vaikea saada. Toisaalta itse olisimme nyt juuri kaikkein tiedonjanoisimmillamme.

Senpä vuoksi olemme, enemmän tai vähemmän tahtomattamme, olleet viime päivinä aika paljon kotosalla tai pyörineet päämäärättömästi ympäri Fiesolea. Onneksi täällä on aika monta hurjan kaunista paikkaa ja jopa leikkipuisto, jonne tosin on kilsan matka YLÄMÄKEEN ja joka sijaisee mäellä pahimmassa auringonpaisteessa.

Kuumuus onkin toinen asia, joka tekee asioinnin kodin ulkopuolella välillä vähän tahmeaksi. Mittarissa on siitä saakka kuin saavuimme ollut vähintään 35 astetta joka päivä. Öisin on sitten n. 25 astetta. Ilmeisesti lämmin sää on täällä tähän aikaan vuodesta tavanomaista, mutta tällainen kuumuus epätavallista. Tästä pääsemmekin siihen, miksi täällä ei ole ketään. Ne ovat merellä! Tai vuorilla!

Onneksemme Fiesole sijaitsee suomalaisittain vuorilla, eli täkäläisittäin hieman tavallista korkeammalla. Täällä tuuli on samanlämpöinen kun ilma, tai jopa hieman viileämpi. Alhaalla laaksossa se tuntui olevan ilmaa kuumempi.

Kotimme on vanhassa talossa, ja sitä varjostavat puut ja toiset talot joka puolella. Sisälämpömittarin mukaan täällä on n. 25-30 astetta lämmintä, mutta ainakaan aurinko ei paista. Melko vähissä vaatteissa hipsimme (tytöt vaipoissa / pikkuhousuissa, äiti topissa ja minihameessa, isi pelkillä shortseilla) ja pidämme ikkunaluukkuja puolittain auki siten, että tuuli pääsee sisään, mutta auringonpaiste ei. Vähän se on tympeää istua sisällä lämpimässä sähkövalo päällä, mutta se on ainoa tapa selvitä näistä kuumista päivistä. Toivottavasti kohta viilenisi edes viitisen astetta.

Olemme olleet täällä viikon, ja alamme sulautua ympäristöömme. Siltä ainakin tuntuu. Mikä valheellinen tunne! Tästä tullaan varmaan takapakkia vielä monta kertaa.

1 kommentti:

  1. Sain bloginne osoitteen K&K:lta. Mukava lukea kuulumisianne. Kerrotte niin elävästi, että voisin kuvitella olevani vieressä katsomassa...Pärjäätte kyllä, sisulla ja sydämellä.
    Täällä Pieksämäelläkin on lämmintä. Tänään melkein 20 astetta.
    P.S. Minä kokeilen muutamalla kurssilla osan tehtävien suorituttamista kurssiblogissa. Viitisen pienryhmää lähti mukaan...

    VastaaPoista