tiistai 22. syyskuuta 2009

Selman syntymäpäiväjuhlat


Ajattelin kirjoittaa sunnuntai-iltana pidetyistä juhlistamme pikku jutun tänne, että pääsette mukaan fiilistelemään. :)

Sunnuntaipäivä alkoi, kun lauloimme ja onnittelimme Selmaa aamulla perheen kesken. Halusimme onnitella päivänsankaria rauhassa viikonloppuna, ja sen vuoksi annoimme lahjankin muulloin kuin varsinaisena syntymäpäivänä, joka oli tänään, tiistaina. Iloinen aamupallo tutki onnellisena lahjojaan, satukirjaa ja pientä puista autoa. Isosisko oli lahjoista myös oikein innoissaan. ;-)

Illalla meillä oli kivat kemut muutamien täkäläisten ystäviemme kesken. Vaikka vieraita ei ollut hirmuisen paljon, tunnelma oli iloinen ja juhlava! Söimme äidin tekemää mansikka-punaherukkakakkua ja paikallisen leipomon keksejä. Sveitsiläisystävämme toivat pöytään lisäksi berniläisen pienen leipomon erikoisuuksia, Mantelikarhuja eli Mandelbärli. Ne ovat pieniä, karhun muotoisia kakkuja eri tavoin maustettuna: sitruuna, suklaa, cappuccino... Nam.

Selma sai kuulla onnittelulaulun sekä suomeksi että italiaksi. Paljon onnea vaan kuuluu italiaksi "tanti auguri à te". Kynttilän puhalluksessa auttoi äiti ja isosisko teki viime silauksen. :) Itse kakku ja muutkin kahvipöydän tuotteet maistuivat päivänsankarille oikein hyvin. Syönnin jälkeen leikittiin olohuoneessa.

Vieraina olivat ystävämme Joonas ja Mimosa - heidän perheensä loppuosa eli Santtu ja Sohvi joutuivat jäämään kotiin kun Sohvi oli sairaana - ja Susan, Axel, Marc ja David. Mimosa johti legoleikkejä isona tyttönä ja Helmi ja Marc touhusivat välillä yhdessä, välillä yksinään. Selma kävi vuorotellen kaikkien vieraiden syleissä ja muun ajan oli lattialla "leikkimässä", isompien lasten "iloksi". :D

Juhlien aikana oli kamala ukkosmyrsky, ja satoi kuin saavista kaatamalla. Tuli ihan mieleen Selman ristiäiset, ja kerroinkin vieraille, että tämä tyttö taitaa olla varsinainen myrskymagneetti. Ristiäispäivänähän oli kamala lumimyräkkä, jos joku paikalla ollut lukija muistaa. :) Meillä oli olohuoneen ikkunoista uloimmat vain kiinni, ja vettä tuli parvekkeelta ikkunoiden (ovien) alta sisälle asti. Suljimme vihreät ikkunaluukut ja vielä sisemmät, massiivisemmat ikkunaovetkin, ja sitten vesi alkoi jotenkin pysytellä ulkopuolella.

Alakerran ravintolalla Vinandrolla oli samana iltana 5-vuotisjuhlat. Niitä tuo vesisade taisi vähän haitata, kun juhlien pitoon oli varattu ravintolan normaalin terassin lisäksi vähän muutakin ulkokatosta. Juhlissa oli kuitenkin yksi mukava meidänkin iltaamme piristänyt puoli: niissä soitti aivan mainio vanhaa jazzia esittänyt yhtye. Musiikki oli akustista, mutta kuului kuitenkin oikein hyvin meillekin. Selman juhlien "jatkoilla", vieraiden lähdettyä ja itse päivänsankarin mentyä jo nukkumaan, svengailimme vielä hetken parvekkeella kaatosateessa musiikkia kuunnellen. Ismo piipahti juhlissakin, kun ravintoloitsija oli kutsunut.

3 kommenttia:

  1. Hei,
    kun lukee blogianne ja kun katsoo mukana olevia kuvia, tulee tunne, kuin seuraisi italialaista elokuvaa! Eloisaa, kuplivaa...
    t. Senja

    VastaaPoista
  2. :) ihanaa palautetta, kiitos kovasti!!! Ai italialaista, hmm! Meillä on vielä kovasti ulkomaalainen olo täällä. Huh. Tuleekohan sitten suomeen saapuessamme ulkomainen olo siellä. Tämähän on yksi kansainvälisen elämän varjopuolia, ei kotona missään!

    VastaaPoista
  3. Olipa kiva lukea myös tyttöjen kuulumisia. Helmi on ihana herkkä tyttö. Muistuttaa monessa meidän Paavoa. Uskon, että hän ottaisi isot muutokset juuri samalla tavalla kokonaisvaltaisesti.

    Selmakin näyttää kasvaneen vauvasta ihanaksi pieneksi tytöksi.

    Myöhästyneet onnittelut Selmalle!
    Heini, Petri, Paavo ja Elsa

    VastaaPoista