lauantai 23. tammikuuta 2010

Vieraita!

Aikaa on jo vierähtänyt tovi jos toinenkin, enkä ole ehtinyt päivittämään. Syitä siihen voitte lukea jo olemassa olevien ja tulevien tekstien riveiltä ja rivien väleistä... :)

Halusin jo syksyn puolella kirjoittaa tästä aiheesta, kun aihetta tuli. Meillä nimittäin kävi lokakuun 18.-29. päivä ensimmäiset vieraat Suomesta! Nämä vieraat olivat minun vanhempani Tuula ja Osmo Pieksämäeltä. Turha kai sanoakaan, että tapaamista olivat odottaneet kovasti meidän perheemme lisäksi myös nämä tytöillemme kovin rakkaat mummo ja pappa.

Vanhempieni kanssa aika kului nopeasti kotikulmiamme ja Firenzeä ihmetellessä sekä arkiaskareitamme ja tyttöjä hoitaessa. Yhden päiväreissun verran ehdimme tutustua lähiseutuun, ja kävimme yhdessä Pisassa. Ismo oli töissä normaaliin tapaan arkipäivinä, ja Helmi kävi koulussa, joten mummo ja pappa viettivät suurimman osan ajastaan minun ja Selman seurassa. He myös hoitivat Selmaa minun italian kurssini aikana.

Koko perheellemme oli suuri helpotus kaikki se apu, mitä he toivat tullessaan: he asuivat hotellissa lähellä meitä, ja kävivät meillä päivittäin, muun muassa keittelemässä Suomesta mukanaan tuomaansa "ainoaa oikeaa kahvia". Päivittäin he myös auttoivat lasten hoidossa ja ruuanlaitossa, isäni otti asiakseen hoitaa tiskipöydän puhtaaksi ja siivoili muutenkin tämän tästä kaikkea pientä joka päivä. Äitini oli kuin taivaan lahja lasten kanssa, ja saatoimme Ismon kanssa jopa vihdoin viettää kahdenkeskisen illan Firenzessä! Tätä kaikkea jäimme kyllä kovasti kaipaamaan, kun he lähtivät: aivan kuin kotitontut olisivat olleet luonamme hetken ajan.

Sanomattakin on selvää, mutta sanottakoon silti, että kaikkein ihaninta oli tietenkin saada omat läheiset Suomesta näkö- ja kosketusetäisyydelle. Oli ihanaa kuulla kaikkia tarinoita ja uutisia, joita he Suomesta välittivät. Oli ihanaa nähdä heidät, nähdä, että heillä on kaikki hyvin ihan omin silmin. Parasta oli saada jutella kahvipöydässä niitä näitä niinkuin aina Suomessakin. Vaikka pidämme viikottain yhteyttä muun muassa puhelinten, skypen ja sähköpostin välityksellä moniin läheisiimme, ei todellista tapaamista voita kyllä mikään!


Tällä hetkellä odottelemme jo tulevia vieraitamme. Ainakin ystäviä on tulossa varmasti jo hiihtoloman aikaan. Monien kanssa on alustavia suunnitelmia kevään ja alkukesän varalle. Joululoman aikana Suomessa ehdimme tavata joitakin ystäviä ja sukulaisia; toisten kanssa suunnitelmissa on nähdä täällä Italiassa loppukeväästä.

Ehkä emme voi tarjota mitään luksus-turistikierrosta alueen nähtävyyksiin... Olisi kuitenkin kiva jos ihmisiä kävisi, sillä tavalla sopivasti. Ainakin jos saamme edelleen asua tässä samassa asunnossa, meillä kotonakin pystyy ainakin pieneen huoneeseen mahtuva porukka majoittumaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti