lauantai 23. tammikuuta 2010

Maisemia

Muutamat ovat pyydelleet kuvia täältä yleensäkin. Voisin lätkiä tähän muutamia otoksia Fiesolesta loppusyksyltä.


Tässä ensimmäisessä kuvassa näkyy jonakin syksyisenä suunnuntaina piazzallamme pidetty rompetori. Tämän itse keksimämme, varsin kuvaavan nimityksen lisäksi tapahtumat kulkevat yleensä "antiikkimarkkinoiden" nimellä. Joka sunnuntai piazzalla on jotkut markkinat, usein nämä, joskus myös käsityö- tms.

Seuraavassa kuvassa on Fiesolen kaupungintalo, joka sijaitsee piazzan toisella laidalla, eli aivan lähellä kotiamme. Sen edustalla oli syksyllä veistosnäyttely, joka esitti pääasiassa vähäpukeisia tai alastomia nuoria naishahmoja erilaisissa asennoissa. Siitä olivat kiinnostuneita myös monet valokuvausta harrastavat, pitkällä tai vähemmän pitkällä putkella. :-P






Oikealla näkyy Fiesolen pääkatu, via Gramsci, ja mm. apteekki sen varrella. Via Gramsci alkaa piazzan vastakkaiselta puolelta meiltä katsoen. Sen varrella ovat kaikki tärkeimmät kaupalliset palvelut. Jalkakäytävät ovat kapeimmillaan 40 cm. Mene siinä sitten lapsen, toisen lapsen rattaiden ja kauppakassien kanssa. Kysyy taitavuutta. Sitä on jo kertynyt.

Bensa-asema via Gramscin varrella. Tunnelmaa kuin Suomi-filmissä... Sitä vastapäätä, suunnilleen siinä mitä selin kuvaaja seisoo, on Fiesolen tori, piazza Garibaldi. Viikolla se tosin on vain parkkipaikka. Suuri osa aukiota on arkeologisten kaivausten takia aidattu ja suljettu. Aitojen takana näkyy esiin kaivettua vanhaa rakennuskantaa. Jotain 1500-2000 vuotta vanhaa asutusta se varmaan on. Täällähän on asuttu Varsin Kauan.

Ruska-maisemassa Ismo ja kipeä Helmi. Tämä taisi olla joku niistä Helmin yli viikon kestäneistä sairasteluista, jolloin meidän vanhempien oli välillä vain pakko päästä vähän ulos. Niinpä puimme toipilaan toppaan ja lykkäsimme hänet vaunuihin sekä pikkusiskon Manducaan. Tämä oli kastanja-aikaa, sillä samalla reissulla kävimme ostamassa elämämme ensimmäiset paahdetut kastanjat yhdestä Festa della Castagna -tapahtumasta. Niitä pidettiin sitten useampiakin ja ehdimme jopa vähän oppia pitämään kastanjoiden kananmunaisesta ja hassusta mausta ja koostumuksesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti